Bookmark and Share
nl | en |
contact   |  credits 

En Route

07 Aug 2004

Anouk Bax, Judith Witteman, Marielle Videler, Zhana Ivanova, Anet van de Elzen

Anouk Bax, wil een één op één communicatie bewerkstelligen met haar performance en gebruikt daarbij soms haar spreekstem. Ze zoekt naar beelden die relateren aan haar tekeningen. Ze woont en werkt in Eindhoven.


Judith Witteman maakt performances, tekeningen en installaties. Haar focus in haar performance is haar nieuwsgierigheid over de ongeziene verbale communicatie met de anderen. Zij maakt een subtiele interventie in de publieke ruimte. Judith studeerde aan de Rijksacademie in 2000/2001.


Rituelen / geritualiseerd gedrag en actieve participatie door het publiek speelt een belangrijke rol in het werk van Mariëlle Videler. Ze wil intensief contact tussen mensen teweeg brengen en speelt met het contrast tussen de drang om de ander te controleren en jezelf over te geven aan de controle van iemand anders. Zij studeerde aan het Sandberg Instituut in Amsterdam.

Zhana Ivanova is een Bulgaarse kunstenaar zij woont en werkt in Amsterdam. Zij begint heel direct vanuit haar lichaam in haar performances en gebruikt verschillende benaderingen om haar doel te bereiken van theater tot dans. Gedurende dit project zal zij onderzoeken hoe het lichaam kan functioneren in een publieke setting tijdens een performance. Wordt het zichtbaar of verdwijnt het juist in onzichtbaarheid, maakt het contact of niet? Zhana heeft gedanst in heel kleine ruimtes - drogers, telefooncabines en kartonnen dozen.

Deze vier jonge kunstenaars werden gekozen voor dit evenement van publieke performances buiten op straat tijdens het Boulevard festival. Anet van de Elzen werkt al langere tijd met performance en is nieuwsgierig naar het werk van deze kunstenaars, zij wil onderzoeken hoe deze werken elkaar versterken en hoe zij daar zelf een rol in kan spelen. Haar werk is het maken van beelden, ook in een performance, gevonden in een droom of visioen.


 

Anouk Bax 

Anouk Bax 

Anouk Bax 

Anouk Bax 

Anouk Bax 

Judith Witteman 

Judith Witteman 

Judith Witteman 

Judith Witteman 

Marielle Videler 

Marielle Videler 

Marielle Videler 

Marielle Videler 

Marielle Videler 

Zhana Ivanova 

Zhana Ivanova 

Zhana Ivanova 

Zhana Ivanova 

Zhana Ivanova 

Zhana Ivanova 

Zhana Ivanova 

Anet van de Elzen 
*) verplichte velden