Bookmark and Share
nl | en |
contact   |  credits 

Tussen realiteit en poëzie

08 May 2012
20.00 - 21.00

Anet van de Elzen

'Tussen realiteit en poëzie' is een performance en lezing door Anet van de Elzen. Ze draagt voor over haar eigen werk en de relatie daarvan met To Be Present, het platform dat zij initieert. Het verslag over haar werk van de afgelopen twintig jaar wordt kracht bijgezet door live elementen toe te voegen en delen uit performances opnieuw voor te dragen.

 

 

Anet van de Elzen (1963) maakt beelden en gebruikt daarvoor performance, sculptuur en fotografie. Naast haar kunstenaarspraktijk organiseert zij sinds 1992 performancefestivals in binnen en buitenland. In 2010 resulteerde dit tot het oprichten van het nieuwe internationale Live Art platform To Be Present. Sinds 2003 woont en werkt zij in Amsterdam. Haar werk was onder meer te zien in Tokio (Surge en ICEE), Kaapstad (op straat), New York (Abraham Lubelski on Broadway), London (South London Gallery en LADA), Rouen (Academie des Beaux Arts), Girona (Centre Cultural de Mercé) maar ook op het platteland in Sissimiut in Groenland.

Haar performances scheppen een situatie waarin verschillende werkelijkheden tegen elkaar aan schuren. Anet van de Elzen onderzoekt de momenten van contact met het publiek. Via het beeld en met haar stem communiceert zij een poëtische werkelijkheid.

 


 

 
*) verplichte velden