Bookmark and Share
nl | en |
contact   |  credits 

Endurance IV

08 Mar 2012
21.15 - 21.30

Rose Akras

ROSE AKRAS

Sinds 2005 Akras onderzoekt Rose in haar performances aanwezigheid en vertegenwoordiging, affectieve en representatieve sensaties, perceptie en de ervaring van tijd en ruimte. Het werk van de filosoof Henri Bergson, met zijn theorie over zuiver duur en de interseccion van tijd en ruimte zijn een sterke basis voor haar werk. Op het moment Rose Akras ontwikkelt een series van werken vanaf de vraag hoe beweging en de perceptie van tijd en ruimte kan resulteren in een drie-dimensionale representatie van tijd en ruimte, op zoek naar een mogelijke transpositie van de kunst discplines.

Naast het creëren van voorstellingen, Rose Akras doceert beweging onderzoek aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Zij is adviseur en kunstenaar van Verbo, de internationale performance art platform van Galeria Vermelho in São Paulo, Brazilië en sinds 2010 organiseert met Dirk Jan Jager manifestaties van live art in Amsterdam. In 2010 'In the Evidence of experience ", gevolgd door FLAM in 2011 en twee edities van de Museumnacht in de locatie Oude Kerk . Hun programma Between Heaven and Earth kreeg de prijs van Best Museumnacht in Amsterdam in 2010.

In april 2012 volgt de sencond editie van FLAM, Forum o Live Art Amsterdam in Arti , met de uitwissiling van 14 Braziliaanse en in Nederland werkende kunstenaars.

www.basisforliveart.com (vanaf maart 2012)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
*) verplichte velden