Bookmark and Share
nl | en |
contact   |  credits 

THE FUCK YOU SHOW

25 Mar 2011
19.57 - 20.05

Johanna de Schipper

Johanna de Schipper maakt performances, installaties en collages.Ze is gefascineerd door de kille maar aantrekkelijke schittering van de modewereld en combineert dit met een cynische  feministische ondertoon. Je ziet vaak tijdschriften covers en overvrouwelijke personages terug in haar werk. Veel personages uit haar performances zijn gebaseerd op fotos uit tijdschriften.
Haar performances lijken onstaan te zijn uit pure ergenis en onvrede met de wereld om haar heen en hebben een activistisch tintje. Het wellicht iets te ver doorgevoerde cynisme, moet niet altijd serieus genomen worden.

Vaak kiest de schipper absurde locaties voor de uitvoering van haar werk. Met verstilde handelingen of juist verwijtende, harde teksten, licht ze het publiek in over haar staat van zijn. Het lijkt een aanklacht, maar de duidelijke richting ontbreekt voor wie zich niet aangesproken voelt.

Johanna de schipper is betrokken bij verschillende performance projecten waarbij het samengaan van installatie, collage en performance een belangrijke  rol speelt.

Samen met Kelly Kerssens richtte ze het platform ‘’The New Collagists’’ en ‘’THE BOOKSTORE’’ (een kunstenaars residentie) op.


 
*) verplichte velden