Bookmark and Share
nl | en |
contact   |  credits 

Brian Catling

24 Sep 2010

XPO / WGKunst

In 2001 was hij curator op uitnodiging van Anet van de Elzen voor de eerste performances van de internationale performancegroep Wolf In The Winter, wiens meest recente manifestatie in Sfantu Gheorge in Transsilvanië plaats vond.

Zijn video werk beweegt zich tussen installatie in een galerie en de narratieve film, uitgevoerd in samenwerking met Tony Grisoni. Zij produceren samen ook het Cabaret Mélancolique.
Catling's permanente monument voor de plaats van executie bij de Tower in Londen werd onthuld in 2007. Negen poëzie uitgaven van zijn hand werden uitgegeven en zijn werk is in veel bloemlezingen opgenomen. Etruscan Press gaf recent zijn Court of Miracles uit, een compilatie van zijn geschreven poëzie. De drie delen van The Vorrh zijn klaar en wachten op publicatie. Hij exposeert ook in The Magic Show, een rondreizende expositie van de Hayward Gallery.

Brian Catling is professor beeldende kunst op The Ruskin School of Drawing & Fine Art, Universiteit van Oxford, en Fellow van het Linacre College.

Afbeeldingen:

Mr RAPEHEAD actuel / Foto: Euphrosyne Doxiades

Mr. RAPEHEAD. identikit / Foto uit het Swedenborg Society archief


Mr RAPEHEAD actuel 

Mr. RAPEHEAD. identikit 
*) verplichte velden