Bookmark and Share
nl | en |
contact   |  credits 

Herma Auguste Wittstock

25 Sep 2010

XPO / WGKunst

Haar werk is gebaseerd op performance kunst, en bestaat uit live performances maar ook uit performances voor video en foto.

Soms werkt ze met verschillende media, zoals performance, installatie, video, muziek, schilderen en fotografie.

Wittstock exposeerde in de Biennale van Helsinki, het Nationale Museum Reina Sofía Madrid, Le Générateur Paris, Theatre Works Singapore, Biennale di Venezia, Ex Teresa Arte Actual México, X-Space Toronto, Van Gogh Museum Amsterdam, PAC Milan, P.S.1 New York, Fridericianum Kassel, Kunst-Werke Berlin and Irish Museum of Modern Art Dublin.Ze nam deel aan residenties in Orinc'Art Marseille in Frankrijk, Künstlerhäuser Worpswede in Duitsland, German-Czech Fund of Futura Prag in Tsjechië en in TÅ™ebešice in Tsjechië.

Wittstock is lid van het kunst-duo The New Spastiks en AHA.

In mijn 'Image-Pieces' heb ik de structuur veranderd van de voorbereiding van mijn performance. Voor mij is het steeds interessanter om te spelen met de plek waar ik een performance maak. Ik ga naar een tentoonstelling of evenement zonder enig idee of materiaal, dan kijk ik naar de atmosfeer, de architectuur en de mensen in de straat en weet ik of ik een interactief werk wil maken of juist niet. Ik werk met de situatie en het materiaal dat ik bij me heb of wat ik kan vinden. Ik hou echt van de ervaring die ik en de mensen om me heen krijgen van alle spontane situaties die zo ontstaan.

Image of Mannheim,  2009 / 1 uur - Zeitraumexit Mannheim / photo: Peter Eber

Rapunzel 2009 / Humboldt Umspannenwerk Kunstsalon Berlin     


Image of Mannheim 

Rapunzel 
*) verplichte velden