Bookmark and Share
nl | en |
contact   |  credits 

Kurt Johannessen

13 Feb 2011

Museum voor Moderne Kunst Arnhem

Hij publiceert zijn eigen boeken en heeft inmiddels meer dan 60 boeken geproduceerd, veel van deze zijn vertaald in het Engels. Hij heeft meer dan 200 verschillende performances gemaakt en heeft zijn werk uitgebreid getoond in Europa en in enkele landen in Azië en Amerika

In 2007 maakte hij een grote expositie van zijn werk in het Bergen Art Museum waar hij video installaties en performances presenteerde. Deel van de expositie was retrospectief.

"Aanwezigheid in de situatie is fundamenteel voor mijn werk. Ik probeer al het mogelijke open te houden om het werk niet geheel van te voren al vast te leggen. Dit is het start punt. Tegelijkertijd echter, ben ik bezig met het vinden in de situatie van kwaliteiten die ik nog niet eerder ervaren heb. Ik focus op één beeld en creëer microscopische variaties binnen dit kader. Op andere momenten leent de situatie zich meer voor complexe implicaties, maar het werk blijft binnen een poetische minimalistische expressie. Ik maak performances, installaties en boeken. De werken zijn meestal gerelateerd aan de plek."

 

http://www.zeth.no

 


 
*) verplichte velden