Bookmark and Share
nl | en |
contact   |  credits 

Wolf In The Winter

25 Sep 2010

XPO / WGKunst

Wolf In The Winter is een internationaal performance collectief. Een groep van zes solo performance kunstenaars die samen komen om een roedel te maken. Het meest essentiële element dat de groep verbindt is dat ze zich committeert aan directe communicatie die niet versplinterd of vertroebeld wordt door taal of door techniek.

Wij uiten ons door fysieke actie in ruige poëzie over de wereld die ons omringt. Elke keer als we optreden nodigen we een of twee andere kunstenaars uit om met ons mee te doen, op deze manier houden we de manifestaties van onze roedel vitaal en fris. Wij variëren actief de venues en de toeschouwers die we aantrekken; zoals bijvoorbeeld het maken van werk voor een negentig procent Inuït publiek en het onveilig maken van Spaanse Industriële dorpen waar geen eerdere ervaringen waren met hedendaagse kunst. Ook bezoedelen we onszelf aan theaterfestivals en werden we uitgenodigd in belangrijke culturele centra als het Württembergischer Kunstverein in Stuttgart, Duitsland,in de South London Gallery in Londen, en de National Review of Live Art.

Wolf In The Winter ontmoette elkaar voor het eerst toen Brian Catling op uitnodiging van Anet van de Elzen curator werd van een festival in De Melkfabriek in 's-Hertogenbosch. De uitdaging toen was een low tech performance evenement te organiseren.

wolfinthewinter


 
*) verplichte velden