Bookmark and Share
nl | en |
contact   |  credits 

ArtEZ 2011

To Be Present - Live No Tech, werkt samen met een aantal studenten van ArtEZ fine art aan performances die later in het Museum voor Moderne Kunst worden gepresenteerd in een programma waaraan ook ervaren performance kunstenaars deelnemen.

Ook wordt er gewerkt aan de performatieve film om een filmprogramma in filmtheater Focus te verzorgen.


Partiture 2

11-02-2011

04 Feb 2011
12.00 - 13.30

Trickster

een onaangekondigde performance van Trickster in de kantine van ArtEZ, in Arnhem

meer>>   

Workshop Performance

02-12-2010

19 Jan 2011
13.00 - 21.00

Anet van de Elzen

Inventiviteit, timing en aandacht voor elk detail dat deel is van de performance zijn aspecten die aandacht zullen krijgen evenals hoe je de nieuwe ervaringen kan inzetten in je eigen werk. 

Hedendaagse en historische performances gaan op een associatieve manier deel uitmaken van hetgeen we maken en bespreken.

http://www.tobepresent.nl/forum/

meer>>   

Workshops Performance

02-12-2010

12 Jan 2011
13.00 - 21.00

Anet van de Elzen

Op uitnodiging van Bureau Export Arnhem, een workshop met studenten van Fine Art Arnhem, gegeven door Anet van de Elzen

Het maken van een beeld of poëtisch moment in een performance

In de workshops beginnen we meteen actief met snelle, intuïtieve handelingen om een serie van eenvoudige ervaringen op te bouwen die gerelateerd zijn aan het maken van een performance. We gaan uit van de meest basale vorm van performance, waarbij vier elementen belangrijk zijn. De kunstenaar, het publiek, de tijd en de plaats. Aanwezigheid is daarbij fundamenteel. Maar ook het contact met het publiek. In het contactmoment met de toeschouwers ontstaat het werk. 

meer>>   

Workshop video/performance

02-12-2010

26 Jan 2011
13.00 - 21.00

Danielle van Vree

Op uitnodiging van Bureau Export Arnhem, een workshop met studenten van Fine Art Arnhem, gegeven door Danielle van Vree

Het lichaam is het materiaal

De ruimte is het podium.

De performer gebruikt zijn lichaam om uiting te geven aan zijn idee/statement.

In de workshop zullen we beginnen met het ontwikkelen en maken van een individuele performance voor de camera. De academie en de openbare ruimte vormen het podium voor de performances en interventies. De camera (het videobeeld) wordt gebruikt op verschillende manieren: de camera die registreert, commentaar geeft of de performance in een ander perspectief plaatst. Performance en video kunnen naast elkaar komen te staan, waardoor er een interactie ontstaat tussen hetgeen zich live afspeelt en dat wat opgenomen is. Ik wil hierbij werken met de spanning tussen fictie en realiteit.

Vanuit mijn ervaring als regisseur en beeldend kunstenaar zullen we praten over en werken aan: het inhoudelijk concept, het gebruik van tijd en ruimte, het gebruik van beeld (video), de opstelling van het werk/publiek en de zintuiglijke ervaring.

 

meer>>   
*) verplichte velden