Bookmark and Share
nl | en |
contact   |  credits 

Masterclass Performance 2019

27 Jan 2019

door Danielle van Vree, Anet van de Elzen

Masterclass Performance 

Danielle van Vree & Anet van de Elzen

Initiatief van Stichting Ansicht Amsterdam

Datum: 27 januari 2019 van 10:00-17:00 uur

Presentatie in puntWG op 27 januari 17:00 uur

Locatie: puntWG / WG terrein - Amsterdam

Maximaal 12 deelnemers

De masterclass was toegankelijk voor studenten uit elke kunstdiscipline, theatermakers en beeldend kunstenaars.

voor meer informatie stuur een email

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Danielle van Vree: www.daniellevanvree.nl

Anet van de Elzen : www.anetvandeelzen.com  / www.tobepresent.nl

Over de kunstenaars:

Het werk van Danielle van Vree bestaat uit performances en video’s. In 1995 studeerde zij af aan de theaterschool in Amsterdam, daarna werkte zij als regisseur en performer. In 2003 en 2004 volgde Danielle van Vree twee werkperiodes aan de Rijksakademie. In haar werk, met name in de performances, is transparantie en de dialoog met de toeschouwer essentieel. Danielle van Vree wil contact met de toeschouwer en iets in beweging brengen met een werk. Haar benadering is fysiek en filosofisch en reikt de toeschouwer een transparant concept aan, waarin ruimte is voor reflectie. Geluid, tekst, video en objecten zet zij in als middel om een dubbelbeeld te veroorzaken en de relatie en ruimte tussen subject en object te bevragen.

 

Anet van de Elzen maakt beelden met handen, hoofd en lichaam. Haar werk is verweven met haar leven en ervaringen, het bevat archetypische of iconografische elementen die de sleutel zijn tot de communicatie met de ander. Als de beelden gemaakt zijn schuren ze tegen de dagelijkse werkelijkheid, gestript, ontdaan van wat er niet toe doet, soms armoedig, getergd, eenzaam, hun oorsprong in een andere realiteit. Ze worden deel van een vocabulaire dat zich ontwikkelt in haar praktijk. Zij wil contact maken met de Ik in de Ander en kan niet dezelfde diepte, tederheid, wreedheid of droefenis vinden in taal zoals zij dat kan met gevormde materie en performance. Zij maakt werk en is curator van diverse festivals in binnen- en buitenland. 


 

 
*) verplichte velden